Fysiotherapie aan huis


Let op! Niet iedereen komt in aanmerking voor een vergoeding en in sommige gevallen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Als langskomen niet gaat of zelfs niet mag van de huisarts

We zien veel voorbeelden waarbij de patiënt niet naar ons toe kan komen. Dit heeft te maken met tijdgebrek, vervoersissues of de ernst van de klacht. Veel mensen stellen de behandeling ten onrechte uit, verzetten hun afspraken of proberen de klacht te negeren. Dit is echter geen oplossing, maar een verergering van het probleem. Op termijn is dat schadelijk! Wij vinden het geen enkel probleem om naar jou toe te komen, als dat helpt.

Welke thuisbehandelingen doet Fysio Breda allemaal?

Soms ben je simpelweg genoodzaakt om thuis te blijven. Bijvoorbeeld als je net geopereerd bent, revalideert van een beroerte of als je een hernia hebt. Of bij ziektebeelden zoals multiple sclerose of Amyotrofische Lateraal Sclerose.

Waarom fysio aan huis?

De praktische redenen daargelaten, komt thuisfysio de behandeling soms ook ten goede.

  • Allereerst vindt de behandeling plaats in jouw eigen, vertrouwde omgeving. Omdat je je hier op je gemak voelt en het minder ‘klinisch’ overkomt, praat het wellicht een stuk gemakkelijker.
  • Ook kunnen wij dan precies zien waar jij jouw oefeningen gaat uitvoeren. Samen bepalen we welke plekken in jouw huis hier geschikt voor zijn. We kunnen de oefeningen alvast uitproberen, zodat jij ze met veel zelfvertrouwen kunt herhalen als wij weer weg zijn.
  • Het komt weleens voor dat de oorzaak van een klacht ineens zichtbaar is, doordat bepaalde dingen opvallen: een vreemde plek voor de computer, een gekke zithouding. Een verkeerde houding als je achter het aanrecht staat… Deze oorzaken zijn heel gemakkelijk te identificeren en op te lossen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Houd maar lekker rust, je hoeft geen meubels te verplaatsen of andere voorbereidingen te treffen. Wij zijn gewend om te werken in een andere omgeving en de behandelingen lijden hier niet onder; ze zijn exact hetzelfde als op de praktijk. Maar dan kun je ze ondergaan in je eigen bed!

Je krijgt een behandelplan op maat. Elke oefening is aangepast op jouw klacht en leefstijl en is binnenshuis uitvoerbaar. Vaak krijg je een supplementair trainingsprogramma met krachtoefeningen die je spieren versoepelen.

Uitkomst voor senioren

We krijgen vaak enthousiaste reacties van senioren. Langskomen geeft toch een bepaalde stress, gedoe, geregel en kost energie… Iets wat ze bespaard blijft met een thuisbehandeling. Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten zeer bedreven met senioren, het is hun uitdaging om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen!

De uitdagende ziektebeelden, in combinatie met ouderdomsklachten en algemene gezondheidsproblemen, zijn gesneden koek voor Fysio Breda. We werken zoveel met senioren, dat we precies weten wat nodig is. En dat aan huis.

Bel of mail en we komen eraan!

Met een belletje of via het contactformulier, maken we direct een afspraak. Vervolgens voeren wij het intakegesprek bij jou thuis, op een moment dat het jou goed schikt. Vervolgens vertel je wat er speelt en doen we ter plekke een lichamelijk onderzoek. Nog voordat we de deur uit zijn, weet je al precies wat je te wachten staat de komende periode. We helpen je met liefde!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!