headerimage

In mijn werk ben ik gericht op jou als persoon. Ik kijk naar de klachten en je geschiedenis en wil weten wat dit voor jou betekent.

quote

Iets met sport

Sport en bewegen; het is altijd belangrijk voor me geweest. Dat ik ‘iets’ met sport zou doen, dat was wel duidelijk. Ik studeerde Sporteconomie en communicatie en werkte daarna in de evenementenindustrie. Events met een sportief karakter. Mooi werk, maar tijdens de studie kreeg ik een semester sportgezondheidsleer; en daar ging het vlammetje van fysiotherapie aan.
Dus toen ik me afvroeg of ik écht tot mijn pensioen sportevenementen wilde produceren, diende fysiotherapie zich als alternatief aan. Wetend dat ik daarin veel meer voldoening zou vinden, besloot ik me om te scholen.

Gretig naar kennis

Ik studeerde fysiotherapie in Breda. De opleiding was geweldig interessant, ik was dan ook wel heel gretig naar kennis. Daarbij verdiepte tijdens de opleiding mijn beeld van het vak; naast de kennis van anatomie en fysiologie raakte ik beter bekend met technieken, methoden en theorieën. Ik merkte ook hoe dynamisch het vakgebied is, hoe veel er nu nog ontdekt en veranderd wordt.

Weten wie ik voor me heb

In mijn werk ben ik gericht op de persoon. Ik vorm me een beeld van de klacht en klachtgeschiedenis en wil daarnaast weten wat het voor jou betekent. Wat de klacht met je doet, de invloed op je dagelijkse leven en wat je graag weer wilt kunnen. Ik wil ook weten wat je kunt en wilt doen tijdens het herstelproces. Alle patiënten moeten tijd en inspanning leveren tijdens het herstellen. Je krijgt een beweegprogramma, trainingen en oefeningen die je zelf moet doen. Het is voor het succes van de behandeling belangrijk dat het programma bij je past. Dat je het leuk vindt om te doen, dat het geen belasting is. Liefst krijg je er energie van!

Samen aan de slag

Je zult merken dat je goed op verhaal kunt komen. Tijdens ons eerste gesprek zorg ik dat je je op je gemak voelt en vrijuit kunt vertellen. Ik wil alles over je klacht weten én over je leef- en beweegstijl. Ik wil ook weten wat je verwacht van de behandeling. We sluiten het gesprek af met een lichamelijk onderzoek en de diagnose. Ik vertel je wat ik denk dat er speelt en hoe ik je kan helpen. En daarna gaan we aan de slag. Zo heb je direct een beeld van mijn werkstijl en manier van samenwerken.

Patiënten waarderen die open, directe en betrokken werkstijl. Het werkt plezierig als je goed begrijpt waarom je iets moet doen of juist niet mag doen. Het is fijn als je fysiotherapeut je goed begrijpt en je een programma aanbiedt waar je je goed bij voelt.

Eerst pijnvrij, dan sterk

In het begin van de behandeling kun je zelf nog weinig. Het doet teveel pijn of je lichaam staat het gewoon niet toe. In deze fase zorg ik er voor dat de pijn vermindert en dat je alle bewegingen weer goed kunt maken. Dat doe ik met verschillende technieken passend bij de klacht waarvoor je komt, door je lichaam te mobiliseren en door je te masseren. Zodra je vrij bent van pijn en weer alles kun doen, gaan we aan de kracht van je spieren werken. Dat helpt je bij het verminderen van de klachten en voorkomt terugval na afloop.

Het is mooi werk

Tja. Het is gewoon mooi werk. Inhoudelijk interessant en gevarieerd. En het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan iemand zijn levensvreugde. Dat is een onvergelijkbaar mooie beloning.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top