Behandeling voor jouw Carpaal tunnel syndroom


Mijn hand faalt een beetje

De tinteling vind je vervelend, maar niet onoverkomelijk. Wel baal je enorm als je gevoel minder wordt, waardoor het net lijkt of je vingers slapen. Akelig gevoel is dat. Het allerergste is de pijn, die rijkt tot aan de elleboog. Of die keer dat je zomaar iets uit je handen liet vallen, omdat je de kracht verloor. Zomaar. Kan jouw hand ooit weer normaal functioneren?

Zenuwbeknelling

Je hand kent een zogeheten ‘carpaal tunnel’, waar bij dit syndroom een zwelling optreedt. Deze zwelling beknelt zenuwen, waardoor de zwelling bij beweging alleen maar groter wordt en het pijn doet als je erop drukt. Vandaar dat het pijnlijk is om je hand te bewegen.

Wij helpen jou met massage

Ook dit is een combinatiebehandeling, bestaande uit oefeningen en massage. Door de massage wordt de bloedsomloop in de pezen gestimuleerd, wat het genezingsproces bevordert. Daarnaast wordt ontstoken weefsel door deze massage afgebroken.

Oefeningen zijn de oplossing

We focussen ons niet op je hand alleen maar kijken ook naar je nek, schouders en onderarm. Deze spiergroepen willen we vervolgens sterker maken met behulp van krach verhogende oefeningen. De oefeningen richten zich dan ook op je hele arm, beginnend bij de slapende vingers en de hand, tot aan de schouder. Je beweegvrijheid wordt vervolgens hersteld door speciale rekoefeningen!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!