Hielspoorbehandeling bij Fysio Breda


Het lijkt elke ochtend toe te nemen; je staat op om te tandenpoetsen maar nog voor je in de badkamer bent, krijg je pijn. De laatste keer dat je keek lag er nog vloerkleed, maar nu lijkt het wel een spijkervloer. Of nog erger: een messenvloer. De pijn neemt gelukkig in de loop van de dag af, maar eigenlijk hoor je natuurlijk pijnvrij te zijn. Dus, alsjeblieft, stop het!

Allerlei behandelmethoden

Hielspoor heeft zeer specifieke symptomen, waardoor de diagnose zo gesteld is. Vaak doet de huisarts dat. Het is fijn om de diagnose te krijgen want dan kun je beginnen met het behandelplan. Maar welke kies je? Ga je voor podo-therapeutische zooltjes, worden het Strassburg sokken of toch cortisol injecties?

Fysiotherapie kan het verschil maken

Ook op de praktijk kunnen we veel voor je doen. Namelijk met behulp van rekoefeningen die je ook thuis kunt doen. En door een triggerpoint massage te geven.

Wat is een triggerpoint massage?

Misschien ken je de term, misschien niet: het is een knoopje in je spieren. Een pijnlijk knoopje, vooral als je erop drukt. Aangezien je kuit maar liefst 138 spieren, bindweefselbanden en pezen heeft, ontstaat zo’n knoop al snel. Een triggerpoint massage is een directe oplossing hiervoor.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!