Succesvol herstel van jouw knieblessure


Het enige wat ik wil, is verder sporten.

Het is niet te missen: de continue pijn en de moeizame bewegingen. Zowel staan, lopen als zitten is niet te doen. Je raakt vermoeid en gefrustreerd, maar het ergste vind je nog dat je nu niet kunt sporten. Je wil naar buiten en daar door het park rennen, of je helemaal afreageren tijdens een potje voetbal. Daarom zoek je een efficiënte, doelgerichte behandeling zodat je snel weer kunt sporten!

Herstellen van een knieblessure vergt wat tijd

Jouw emoties zijn niet meer dan terecht, een knieblessure is erg vervelend en doet zeer. Dit komt gedeeltelijk door het lange herstelproces waarbij je ook nog eens rust moet houden in de eerste drie weken. Daarna starten we met een paar zachte oefeningen, die ervoor zorgen dat je de souplesse in je spieren en gewrichten, behoudt. Wellicht krijg je ook een kniebrace.

We gaan tot het gaatje om jou zo snel mogelijk weer op de been te hebben. Maar zelfs als alles voor de wind gaat, kun je maanden uit de running zijn. De klachten negeren is geen optie, want hiermee vererger je het probleem naar een chronische klacht. Als dat gebeurt ben je mijlenver van huis, en van het sportveld! Daarom gaan wij jou helpen met het herstel, de pijn wordt bestreden en je krijgt een individueel beweegprogramma evenals informatie over jouw blessure.

Knieblessures kun je niet met elkaar vergelijken

Een ding hebben knieblessures in elk geval gemeen: de problemen spelen al een poosje. De oorzaak ligt vaak in het herhaaldelijk verkeerd bewegen van het been, waarbij het kraakbeenweefsel en de kraakbeenlaag beschadigen. Het enige wat er nog nodig was voor jouw blessure, was een laatste verkeerde, draaiende beweging in je knie…

Knieën zijn daar absoluut niet voor gemaakt, dus als het toch voorkomt kan er gemakkelijk iets misgaan in je banden of meniscus. Of je knie raakt uit de kom. Voor een gedegen behandeling, willen we graag alles over jouw klacht horen. Op basis van deze informatie kunnen wij een individueel beweegprogramma opzetten, volledig gericht op het snelste resultaat.

Meest voorkomende klacht

Het is gedeelde smart, want dit is de meest voorkomende blessure. Dit betekent dat er al heel veel onderzoek naar is gedaan, waar onze fysiotherapeuten goed van op de hoogte zijn. Daarom hebben zij de keus uit een heel scala aan oefeningen, behandelmethoden en soorten schema’s die stuk voor stuk voor jouw knie bedoeld zijn. Daarnaast voorzien we je van alle informatie rondom je lichaam: welke handelingen kun je beter niet of juist wel doen en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Herstel zo snel mogelijk door langs te komen.

Zoals al eerder gezegd: met een onbehandelde knieblessure sta je misschien wel nooit meer op het sportveld. Wachten betekent in dit geval reële klachtverergering. Weegt dit echt op tegen mogelijke kosten en/of de tijd die je kwijt bent aan de behandeling? Wij denken van niet! Maak daarom snel een afspraak via de telefoon of het contactformulier.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!