Achillespeesblessure? Wij bieden een snel herstelproject.


Ik wil de pijn verhelpen

Het begint met het opstaan al: die ondragelijke pijn. Je ziet al troebel door de opkomende tranen, terwijl je eigenlijk nooit huilt. Het is echt het slechtste begin van je dag ooit en je blijft maar tegen jezelf zeggen dat het in de loop van de dag minder wordt, wat ook zo is. Maar er komt altijd een nieuwe dag en de laatste tijd lijkt het aantal ‘goede’ uren steeds minder te worden… Je hinkt een beetje, bewegingen worden steeds geforceerder en je gaat met de dag achteruit. Jij bent toe aan een doelgericht hersteltraject, waarmee je zo snel mogelijk van de pijn verlost bent.

Je zal tijdelijk niet beschikbaar zijn

Je kunt dit het beste direct horen: dit herstel gaat tijd kosten. Het kan met en beetje pech maanden duren tot je weer de oude bent; een periode waarin rust een sleutelrol speelt. Oftewel, je slaat dat potje tennis even over en rent minder rond voor je werk of achter je hond aan. Erg frustrerend natuurlijk, al helemaal als je een sportieveling bent. Maar houd constant dat doel voor ogen: jouw fitte leefstijl op de lange termijn! Die kun je wel vergeten als je het herstel nu overhaast.

De evolutie van je klacht

We horen vaak dat de blessure uit het niets opdook, na een misstap of vanwege een overbelasting. We sluiten niet uit dat er iets gebeurd is, maar zien vaak dat de klacht onderhuids al langere tijd speelt. Daarom onderzoeken we jouw bewegingsgeschiedenis, zodat we verkeerde bewegingen kunnen achterhalen.

Ook kan het liggen aan een te fanatieke houding, een nieuw trainingsschema of andere sportschoenen… Je voelde dat het minder lekker ging, maar bent geen opgever en sportte toch even door. Tot je zat opgescheept met een schrille pijn en je dringend behoefte hebt aan professionele begeleiding. Samen zullen we de oorzaak vinden, waarna we een gepersonaliseerd bewegingsschema op gaan stellen die in zal gaan jouw eigen gedrag en lichaamshouding!

Zo voorkom je een herhaalblessure

  • Doe altijd een goede warming-up
  • Stop nooit met krachttraining
  • Zorg voor warme hoge sokken als je ’s winters buiten sport
  • Masseer de kuiten
  • Zorg voor goed opgebouwde trainingen

Zorg voor een snel herstel en kom langs!

Als je jouw achillespeesblessure niet op tijd behandelt, wordt het herstel een hele uitdaging. Elke dag dat je wacht, kun je jouw spieren meer beschadigen. Dat is niet de moeite waard, ook al heb je het misschien druk of vind je de behandeling kostbaar. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn!

Jij hebt professionele begeleiding en hulp nodig. Kies alsjeblieft voor jezelf en laat ons je helpen. Dit regel je met een telefoontje of met het contactformulier! Tot gauw.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!