Dry Needling behandeling bij Fysio Breda


Knopingen, verklevingen… wat doe je eraan

Het is je vast niet onbekend; die pijnlijke, gespannen en verharde stukjes spier. Erop drukken doet pijn. Binnen de fysiotherapie, worden deze onaangename plekken ‘triggerpoints’ genoemd. Deze triggerpoints bemoeilijken beweging en zorgen voor verstijving.

Knoop bestuderen

Voor mensen met chronische spierpijn (bij bijvoorbeeld RSI, lage rugklachten of hoofdpijn), kan een dry needling behandeling uitkomst bieden. Deze behandeling helpt namelijk om de ontspanning in je spieren terug te brengen.

Slechts een naald

Geen acupunctuur dus! De vergelijking is heel logisch, want bij beiden behandelingen wordt er met naalden gewerkt. Terwijl acupunctuur zich met meerdere naalden op energiebanen richt, is dry needling met een naald gefocust op je spieren. Met deze naald worden jouw ‘triggerpoints’ behandeld.

De prik voel je nauwelijks, je spier wel.

Het is geen bijzonder prikje, je merkt het nauwelijks. Al je aandacht gaat overigens ook naar je spieren, omdat je spier zich plotseling ontspannen. Dat kan een korte pijn geven. Maar kort daarna voel je de vernieuwde souplesse in je spier en is de pijn verminderd!

Soepele spieren creëren

Vlak na een behandeling, kunnen je spieren zwaar aanvoelen. Het lijkt een beetje op het gevoel als je tekeer bent gegaan in de sportschool. Dit is maar van korte duur, na enkele sessies lossen de knopen in je spieren zich op en kun je aan de slag met ontspanningsoefeningen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!