headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Waar houdt een fysiotherapeut zich mee bezig?

Hij weet in ieder geval alles van lichaamshouding en beweging

Elke fysiotherapeut weet alles over jouw zogeheten ‘bewegingsapparaat’: een optelsom van alle spieren en gewrichten die beweging mogelijk maken. Hier hoort ook een gedeelte zenuwen bij. Zodra je pijn hebt bij het bewegen, doe je er dus goed aan om onze praktijk te bezoeken. Of als sommige bewegingen ineens te uitdagend voor je worden, of je anderen iets ziet doen wat jou ontzettend veel moeite kost.

Maar we zien ook erg veel sportblessures voorbij komen. Een verstuikte enkel of een hamstringblessure, komt vrij vaak voor bij fanatieke sporters. Denk bijvoorbeeld aan hockeyers of voetballers, die graag willen scoren. Tot slot zijn er de chronische klachten, die de ene keer meer de kop op steken dan de andere. Het is gewoon zo gelopen, maar dat betekent niet dat het zo moet blijven of moet verergeren.

Als we alle klachten op gaan noemen, wordt dit wel een erg lang verhaal. Onverklaarbare hoofdpijn, Osteoporose of Parkinson: allemaal behandelbaar bij de fysiotherapeut.

Je doet er goed aan om even je gezicht te laten zien, niet om je te laten berispen maar juist om die onzekerheid weg te nemen. Al heel snel weten we de oorzaak van je klacht en hoe we de klacht kunnen herstellen: hoe lang zal het duren, wat mag je wel/niet, et cetera?

De behandeling zorgt voor jou

Elke behandeling is weer een unieke, die helemaal is afgestemd op jouw lichaam en wensen. Dit schema richt zich op je lichaamshouding, je motoriek en ook gedragingen: wat kun je veranderen om deze blessure te voorkomen? De rol van de fysiotherapeut is zowel analytisch als begeleidend, terwijl jij het meeste werk verzet. Zo volg je trouw de oefeningen op je schema zodat je snel vooruitgang ziet.

Het beweegprogramma is toch wel de rode draad in de methode van een fysiotherapeut. Het plan moet namelijk voor jou zorgen, in plaats van je forceren. Je spieren moeten versterkt en versoepeld worden, zodat ze krachtig en lang worden en blijven.

Herstellen en veranderen

Met herstellen alleen, ben je er nog niet. De rust die je neemt en de oefeningen die je doet, zorgen er natuurlijk voor dat je klacht minder wordt, maar blijft ie ook weg? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn: een simpele aanpassing in je warming-up kan al wonderen doen. Of een iets andere lichaamshouding op het werk of als je slaapt…

Zoek jij nog naar de juiste praktijk? Houd rekening met registratie en beroepsvereniging!

Welke fysio je ook kiest, ga niet met iemand in zee die niet BIG geregistreerd is of diegene bij een beroepsvereniging is aangesloten. Dit zijn namelijk twee indicatoren voor kwaliteit. Ook het contact tussen patiënt en fysiotherapeut is erg belangrijk, schroom niet om een andere fysiotherapeut te zoeken als die klik er niet is! Het herstelproces gaat alleen maar gemakkelijker, sneller en beter met de juiste match.

Kijk hierbij ook naar de manier ban behandelen, wordt er gebruik gemaakt van standaardmethodes? En welke draai geeft een praktijk zelf hieraan? Oriënteer je even bij verschillende praktijken om een weloverwogen keuze te maken.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top