headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Polsblessure met beleid herstellen

Appen kost me al teveel moeite…

Dit is een van de vele voorbeelden van alledaagse handelingen die je momenteel slecht afgaan: typen, het wassen van je haar. Zelfs afwassen had je maar al te graag gedaan. En dus ook appen, je wil graag makkelijk in contact blijven met vrienden en familie. Maar sinds die val doet je pols best wel zeer en je merkt dat het zichzelf niet herstelt… Wat moet je doen om de klachten zo spoedig mogelijk te verhelpen?

Wat mankeert jouw pols precies?

Toen je viel, landde je op je polsen om jezelf op te vangen. Daardoor kregen de banden en het kapsel rondom je pols een klap, waardoor ze erg zijn opgerekt. Dit was een kort, maar hevig moment met beschadigde banden als gevolg. De klacht is waarschijnlijk niet erg ernstig van aard, maar je hebt er wel last van en dat telt. Ook kunnen je polsen er wat gezwollen uitzien, in sommige gevallen zelfs met een blauwe plek.

Met deze behandeling worden je spieren vrijgemaakt, dit is belangrijk omdat ze door de klap nogal stram en stug zijn geworden. Daarna maken we je spieren weer krachtig, zodat de pols weer even sterk wordt als voorheen.

Lichte kneuzingen zijn binnen een week voorbij

Na je val moet je zo snel mogelijk naar de fysiotherapeut, want met een lichte kneuzing kun je al binnen een week alledaagse handelingen verrichten. In het ergste geval, als je wat serieuzere kneuzingen hebt opgelopen, duurt het herstel ongeveer een maand. In beiden trajecten is de voortgang heel snel te merken, bewegingen gaan steeds gemakkelijker en de kracht komt stap voor stap terug in je pols.

Dit moet je doen:

Na de val moet je dit doen:

  • zorg dat je pols koel blijft door vier kwartier per dag ijs op je pols te leggen. koel houden; vier keer per dag een kwartiertje met ijs of een coldpack
  • beweeg je pols niet teveel, wij kunnen je helpen met het aanleggen van een brace of tape.
  • leg je pols zo hoog mogelijk, het liefst nog boven je hart.

Je spieren zijn belangrijk, vooral bij pijnlijke pezen

De kracht in je polsspieren moet terugkomen! Om met beleid te herstellen, moet je eerst altijd rustig aan doen. Je krijgt eerst alleen wat kleine, spierversoepelende oefeningen.

Als de eerste pijn wegebt en je spieren losser zijn, beginnen we met rekoefeningen die je spieren verlengen. Pas als je pols weer alle kanten op kan bewegen, starten we met een individueel bewegingsprogramma dat zich richt op de coördinatie, beweeglijkheid en kracht van je polsspieren.

Herstel snel, kom langs.

Als je lang wacht, worden de alledaagse handelingen er niet gemakkelijker op. Daarnaast kunnen je klachten verergeren, iets wat je sowieso wil voorkomen. Maak daarom wat tijd vrij in je agenda en plan een bezoekje in! Dat kan heel gemakkelijk via de telefoon of het antwoordformulier.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top