headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Herstel zorgvuldig van schouderklachten

Ik heb het helemaal gehad met mijn schouderklachten

De hele dag zal je aan je klachten herinnerd worden: even je arm optillen, je omdraaien in bed, de deur op slot doen, een shirt aantrekken… Het zijn zelfs de meest basale handelingen waar je moeite mee hebt. Het kost bergen energie en daarnaast ben je geïrriteerd omdat het niks voor jou is om zo afhankelijk te zijn. Hoe het is ontstaan, weet je niet precies. Wat je wel weet is dat het op moet houden, direct!

Het gebeurt vaker dan je denkt

Wist je dat twintig procent van de mensen deze klacht weleens ervaart? Een enkele keer onverwacht, maar veel vaker na een langere periode van schouderproblemen.

Het wordt vaak omschreven als een hevige pijn: het kost erg veel moeite en je hebt echt het idee dat je een defect in je lichaam hebt. Je kunt opgelucht ademhalen, want zoiets komt bijna nooit voor bij deze klacht!

Maar hoe komt het toch? De meest voorkomende reden is de inklemming van pezen en spieren. Dus je spieren kunnen hun taken niet langer verrichten doordat je schoudergewicht evenwichtsproblemen heeft. Wat er gebeurt is dat de spieren de controle verliezen en beknellen, dit resulteert in heel veel pijn en beperkte bewegingsvrijheid. Maar dat had je vast al gemerkt.

Sterkere spieren creëren

Je kunt je er niet helemaal instorten omdat je even de tijd moet nemen om te herstellen. Verlies hierbij niet het hoofddoel uit het oog: het versterken van de spieren in je schouders. Wist je eigenlijk al wat je spieren allemaal voor je doen? Ze zorgen ervoor dat je arm in elke richting draait, controleren je beweging en vangen klappen op. Zo dragen ze het gewicht. Je kunt je voorstellen dat het herstel vraagt om een zorgvuldige aanpak!

Bij deze klacht heb je waarschijnlijk verzwakte schouderspieren. Er zal dus flink wat werk verzet worden om te herstellen.

Beweeg op een rustige, gecontroleerde manier

Voordat de krachttraining van start kan gaan, moeten we je spieren soepel maken. Het is een heel slecht idee om de spieren direct te belasten als deze nog steeds knopen en verklevingen bevatten. Eigenwijze cliënten zullen dan ook merken dat de klachten alleen nog maar verergeren. Maar geen zorgen, wij helpen je om een rustige, gecontroleerde beweging die zorgt voor wat ruimte en rust in jouw schouders. Veel mensen zien heel snel resultaat, dat kleine beetje hulp kan soms net genoeg zijn!

Herstelprogramma

Het is natuurlijk fijn dat de pijn na de eerste fase een stuk minder is, maar herstel begint pas echt met een goede dosis krachttraining. Die oefeningen zorgen voor controle en kracht in je spieren, waardoor je weer bewegingsvrijheid krijgt.

Die training is helemaal op maat (en in goed overleg) opgesteld. Het is een schema van herstel. De oefeningen komen telkens terug; steeds iets zwaarder, met iets meer herhalingen. Je voelt jezelf sterker worden.<

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top