headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten

Die pijn in m’n onderrug maakt me echt misselijk

Dit moment wil je het liefst nooit meer: zware ademhaling, gestrekte rug en het besef dat je weer over je eigen grenzen bent heengegaan. Blijkbaar. Het zweet breekt je uit, terwijl je maar een klein stukje hebt gelopen. Je voelt je onevenwichtig, gefrustreerd en vermoeid: hoewel deze klacht fysiek is, houd je er een naar gevoel aan over. Daarom besluit je de hulp in te roepen van een professional; alleen dan weet je hoe deze klachten ophouden! En dat is precies wat je wil: nooit meer rugpijn.

Ruggen zijn nou eenmaal kwetsbaar

De rug is echt de kern van je lichaam, maar tegelijkertijd een zwakke plek. Vijventwintig procent van de mensen heeft zo nu en dan te kampen met de klacht. Vaak reageer je door rust te pakken, een dagje op bed en vooral niks sjouwen. Zoals altijd, merk je daarna dat je rug er weer bovenop is. Tenminste, voor nu. Want als je eerlijk bent, is het gewoon wachten tot het weer gebeurt. Toegeven dat je klachten zichzelf niet oplossen, is stap een. Stap twee is naar de fysiotherapeut gaan om je herstelproces te starten!

De evolutie van jouw klacht

Het gebeurde toen je even iets wilde oprapen of iets wilde monteren. Het schoot er plotsklaps in en verstijfd van de pijn bleef je staan… Het moment is ongetwijfeld herkenbaar, maar dit moment is niet de kern van de klacht. Je hebt al langer problemen met je rug en deze ene beweging was net beetje teveel waardoor je rug het opgaf. Op deze manier ontstaat er een zwakke plek: als je een lange periode verkeerd beweegt, een onnatuurlijke houding aanneemt of te fanatiek sport. Dit maakt de rug instabiel en kwetsbaar. Tijdens de instabiele fase doen je spieren ontzettend hun best om jouw rug zo sterk en stevig mogelijk te houden. Dat levert vaak spanningen op die de spieren niet goed kunnen hebben: het corrigeren, ontlasten van pijnplekken en het bevorderen van beweegcomfort. Hiermee heb je onbewust de klacht geforceerd en was deze laatste beweging er net een teveel.

Individueel behandelplan, gericht op een klachtvrije toekomst

Fysiotherapeuten bij fysio Breda weten als geen ander hoe belangrijk de samenwerking met de cliënt is. Allereerst willen we alles over jouw klacht weten: waar je nu last van hebt en wat eraan voorafging. Tijdens het lichamelijk- en spieronderzoek, gaan we dieper op de klacht in. Ook zijn we erg benieuwd naar je leefstijl: heb je fysiek zwaar werk of is er iets anders wat de klachten kan verergeren? Daarna stellen we samen met jou een herstelprogramma op, waarbij we jou van stap tot stap de juiste begeleiding zullen geven.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top