headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Duurzaam herstellen van een peesontsteking

Het moet vooral snel zijn en herhaling voorkomen.

Je ziet duidelijk wat er aan de hand is: je knie is helemaal gezwollen en daarom houd je rust. Bewegen doet pijn, dus dat leer je snel genoeg af. Buigen is al helemaal geen optie, want dan voel je de pijn niet alleen in het centrum van je knie maar ook daaromheen. Het liefst wil je morgen weer op de been zijn en deze vervelende blessure niet nog een keer krijgen. Maar hoe?

Vast resultaat door professionele begeleiding

Hoe frustrerend het ook is, je hebt nu absoluut rust nodig. Deze klacht is geen makkelijke jongen, je lichaam bepaalt zelf wanneer het herstelt. Dus daarom moeten we goed kijken wat jouw lichaam aangeeft. Dit kunnen we het beste meten aan de hand van de ontsteking, door voorzichtig te drukken op het centrum van de pijn. Dus zullen we eerst voor ontspanning zorgen, zodat je niet al teveel druk op de pees uitoefent als je beweegt.

Het uiteindelijke doel is natuurlijk krachtige spieren die bestand zijn tegen herhaling. Elke stap van het behandelproces, richt zich dan ook volledig op pijn. Als het pijn doet, stop je met de oefeningen. Daarnaast maak je elke beweging op een rustige en aandachtige manier, zodat je per week vooruitgang boekt. Net zolang totdat de pees weer helemaal op volle krachten is.

Kleine scheurtjes in je pees

Pezen zijn het verbindingselement tussen een bot en een spier. De pees trekt via de spier, het bot heen en weer. Dus er zijn nogal wat pezen mee gemoeid, die dat normaal gesproken prima kunnen hebben. Zelfs overbelasting levert niet per se moeilijkheden op. Echter, als het gaat om terugkerende overbelasting is het ineens een heel ander verhaal! Te lang sporten, veelvuldig die verkeerde beweging maken, noem maar op. Het resultaat zijn scheurtjes in de pees, die een ontsteking veroorzaken.

Verander iets in je leven

De ontsteking is ontstaan doordat je stelselmatig te ver ging met je eigen lichaam. Dus hoe gaan we er samen voor zorgen dat dit de eerste en meteen de laatste peesontsteking wordt? Zonder terugval? Allereerst, door samen de oorzaak te achterhalen en specifieke gedrag veranderende oefeningen mee te geven. Een betere beweging zorgt namelijk voor een betere houding op het werk en tijdens het sporten. Zo ben je ervan verzekerd dat je klacht weg is, en blijft.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top