headerimage

Heb je last van Reuma?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Reuma.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Reuma en werken aan je energie

Ik wil me door reuma niet laten tegenhouden

Je weet dat je reuma hebt en hoe dit jouw alledaagse leven beïnvloedt: bewegingen gaan je minder goed af, je voelt je minder energiek en dagelijkse taken voelen soms als een enorme last om uit te voeren. De ziekte is ook mentaal niet gemakkelijk: de ene dag spring je als een jong veulen rond, terwijl je je een dag later ineens een kreupel paard voelt. Jouw ultieme wens is om je zo vaak mogelijk dat veulentje te voelen en om zelfstandig te blijven wonen.

Energie en uithoudingsvermogen

De fysiotherapeut gaat jou op drie manieren van dienst zijn. Ten eerste maken we samen met jou een persoonlijk beweegprogramma dat zich richt op versoepeling van gewrichten, toename in uithoudingsvermogen en krachtigere spieren. Met het uitvoeren van de oefeningen, helpen we jou en krijg je steeds meer inzicht in je lichaam en in reuma. Zijn er specifieke bewegingen die je graag uit zou voeren? Dan nemen wij dat op in het programma. Daarnaast is er veel aandacht voor de houding en coördinatie van je lichaam. Het is wel een gedeelde verantwoordelijkheid: alleen als de oefeningen goed worden uitgevoerd, kan er verbetering optreden.

Let op hoe je beweegt

Beweging kost niet langer energie, maar levert nu ook energie op. Je hoeft niet meer als een zoutzak op de bank te zitten, maar je kunt lekker wandelen in de natuur of gaan sporten. Houd alleen wel goed je bewegingen in de gaten: maak ze met aandacht, om je spieren soepel en krachtig te houden. En maak gebruik van het feit dat het nu beter gaat: sport het liefst elke dag, vijf keer in de week. Overdrijven is ook een kunst, dus zorg voor een normale activiteit zonder al te hoge ademhaling.

Blijf langer zelfstandig en kom langs!

Als je de reuma z’n gang laat gaan, ga je waarschijnlijk sneller achteruit dan als je even langskomt in onze praktijk. Het is zonde om het niet te doen, want een fitter leven is je vast het geld en de tijd wel waard.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top