headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Dry Needling behandeling bij Fysio Breda

Knopingen, verklevingen… wat doe je eraan

Het is je vast niet onbekend; die pijnlijke, gespannen en verharde stukjes spier. Erop drukken doet pijn. Binnen de fysiotherapie, worden deze onaangename plekken ‘triggerpoints’ genoemd. Deze triggerpoints bemoeilijken beweging en zorgen voor verstijving.

Knoop bestuderen

Voor mensen met chronische spierpijn (bij bijvoorbeeld RSI, lage rugklachten of hoofdpijn), kan een dry needling behandeling uitkomst bieden. Deze behandeling helpt namelijk om de ontspanning in je spieren terug te brengen.

Slechts een naald

Geen acupunctuur dus! De vergelijking is heel logisch, want bij beiden behandelingen wordt er met naalden gewerkt. Terwijl acupunctuur zich met meerdere naalden op energiebanen richt, is dry needling met een naald gefocust op je spieren. Met deze naald worden jouw ‘triggerpoints’ behandeld.

De prik voel je nauwelijks, je spier wel.

Het is geen bijzonder prikje, je merkt het nauwelijks. Al je aandacht gaat overigens ook naar je spieren, omdat je spier zich plotseling ontspannen. Dat kan een korte pijn geven. Maar kort daarna voel je de vernieuwde souplesse in je spier en is de pijn verminderd!

Soepele spieren creëren

Vlak na een behandeling, kunnen je spieren zwaar aanvoelen. Het lijkt een beetje op het gevoel als je tekeer bent gegaan in de sportschool. Dit is maar van korte duur, na enkele sessies lossen de knopen in je spieren zich op en kun je aan de slag met ontspanningsoefeningen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top