headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Sportfysiotherapie bij Fysio Breda

Een snel herstel van jouw sportblessure

Een ongeluk zit in een klein hoekje: je verstapt je, iemand tackelt je, je zocht je grenzen op, je hebt niet gestretcht…. Noem maar op, elke sport heeft weer blessures die gemakkelijk ontstaan. Voetballers lopen het risico op een knie-of enkelblessures, terwijl atleten en hockeyers eerder te maken hebben met een hamstringblessure.

Stomme pech, of…?

Een blessure kan ter plekke ontstaan, bij een onverwachte draai in de knie of bij een verzwikking. Echter, wat we veel vaker zien, is dat de blessure het resultaat is van een lange periode van foutieve beweging, een te zware training of een verkeerde lichaamshouding. Door dit een tijd te herhalen, sluipt de klacht er als het ware in… Eerst heb je misschien een beetje pijn na het sporten, maar geleidelijk aan wordt het steeds pijnlijker.

Elke sport staat bekend om bepaalde blessures

Elke sporter weet dat sport niet alleen goed is voor je spieren, maar ook voor je pezen en botten. Je wordt soepeler, sterker en steviger en dat zie je zowel geestelijk als lichamelijk, terug. Als je intensief sport, loop je risico op een blessure van elk lichaamsonderdeel. Denk aan voetblessures door verkeerd te staan tot elleboogblessures bij honkballers.

Fysiotherapeutische sportbehandelingen op maat

Jouw behandelaar is een sportfysiotherapeut, die gespecialiseerd is in deze blessures en jou zo snel mogelijk weer op de been kan krijgen. Hij of zij zal de behandeling inrichten op drie pijlers, namelijk: het verminderen van pijn en het versterken en versoepelen van de spieren.

Het is bijna onvermijdelijk dat je een poosje rustig aan moet doen, we weten hoe lastig dit is. Je wil je team niet laten vallen en je wil graag in beweging blijven. Daarom gaan we proberen jouw blessure op een veilige en verantwoorde manier herstellen, zodat de kans op overbelasting nihil wordt!

Knopen en verklevingen weghalen

Rondom de pijnplek zijn de spieren waarschijnlijk ook verstoord, dat zie je terug in verkramping en wat knopen en verklevingen. Allereerst willen we deze weghalen, omdat je herstelt via je spieren. Zolang je spieren weer soepel, lang en sterk worden, is er heel weinig risico dat je blessure zich herhaalt.

Krachtige spieren dankzij een programma op maat

Als je al bijna helemaal de oude bent, gaan we werken aan krachtherstel: stukje bij beetje mag je weer beginnen met sporten. Dat doe je eerst via een speciaal, door ons opgesteld trainingsprogramma, waarin de krachttraining even belangrijk is als een goede warming-up en cooling-down.

 

Dit programma is afgestemd op jouw eigen sport en past zich aan jouw fysieke gesteldheid aan. Je merkt snel genoeg dat jouw houding en motoriek de kernfactoren van een goed, duurzaam herstel zijn.

 

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top