headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Fysio Breda zorgt voor een vlot herstel van enkelblessures

Je wil niet dat het opnieuw gebeurt

Voor dat je er erg in had was het gebeurd: je viel niet echt maar struikelde wat ongelukkig. Je bent weleens vaker gestruikeld, maar dit was anders: je moest direct zitten en de pijn maakte je misselijk. Toen je met moeite thuis was gekomen, legde je je been hoog met een flinke dosis ijs erop. Opstaan lukt wel, maar gaat niet van ganser harte. Lopen probeer je al niet eens. Dus je pakte je laptop om op internet naar oplossingen te zoeken: hoe herstel je en hoe voorkom je het?

Je hebt twee wensen voor ogen: 1) de blessure moet zo snel mogelijk hersteld zijn en 2) je wil niet dat je enkel het vanaf nu bij het minste of geringste opgeeft.

Met de juiste zorg wordt jouw enkel geen blauwe plek

Als je je enkel hebt verstuikt, gebeurt dit inderdaad makkelijker nog een keer. Maar, het is niet vanzelfsprekend! Herhaling komt namelijk vooral voor bij mensen die hun herstelproces vroegtijdig afbreken, door bijvoorbeeld de krachttraining over te slaan.

Het risico op herhaling is volledig afhankelijk van spierkracht. Zodra de pijn wegebt, voelt het alsof je alweer helemaal de oude bent, maar hier moet je voorzichtig mee zijn: de enkelspieren zijn waarschijnlijk nog steeds verzwakt. Onverwachte bewegingen kunnen ze dan ook slecht bijsturen. Hier ondervind je in het begin misschien geen last van, maar de kans dat de blessure opnieuw optreedt is een stuk groter. Totdat je enkel wel een zwakke plek van je lichaam wordt…

Spieren versterk je met beleid

De enkelspieren moeten eerst volledig hersteld zijn, voordat ze krachtiger kunnen worden. Toen je enkel verzwikte, rekten je spieren – heel kort maar krachtig – op. Dat geeft verklevingen. Daarom kun je niet uit het niets aan krachttraining beginnen en doen we eerst een paar rustige, spierversoepelende oefeningen. Je spieren kunnen nog niet zelfstandig schokken, draaiingen of bewegingen opvangen, daarom brengen we een tape- of bracebandage aan.

Spierkracht, goede houding en motoriek

Dat zijn de drie uitgangspunten voor jouw individuele beweegschema. Het schema bestaat uit efficiënte, doelgerichte oefeningen die stukje bij beetje de spieren rondom je enkels versterken. Het is belangrijk dat je het schema heel accuraat aanhoudt, alleen dan kan je herstel sneller gaan. Naast het schema kijken we ook naar jouw lichaamshouding, hoe beweeg je bijvoorbeeld? Hoe kon de verzwikking ontstaan? De oorzaak is een belangrijke leidraad om verzwikking in de toekomst te voorkomen.

Kies voor snel herstel en kom langs!

Als je enkelblessures niet behandelt, wordt het sowieso een zwakke plek. Dat zie je vast niet zitten, ook al kost de fysiotherapeut wel wat tijd en geld. Dus kom maar gauw, dan ben je er voor altijd van af!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top