headerimage

Heb je last van Fibromyalgie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Fibromyalgie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Elk wissewasje kost moeite en doet zeer. Kan dit nog goedkomen?

Als je alle klachten op moet noemen, ben je wel even bezig. Allereerst voel je je onwel, zijn je spieren stijf en stram en heb je barstende hoofdpijn. Ook je nachtrust is niet om over naar huis te schrijven. Duwen op sommige plekken doet erg zeer, omdat ze zo gevoelig zijn. Is dit eigenlijk wel fibromyalgie of speelt er meer? In elk geval wil je graag van de klachten af.

De pijn zit in je weefsel en spieren

De benaming is in elk geval correct, fibro betekent letterlijk weefsel, mio betekent spieren en algia betekent pijn. Wetenschappers zijn het nog niet eens over de oorzaak, maar gelukkig al wel over de oplossingen!

Blijf goed in beweging

Vanwege de pijn ben je vast en zeker minder actief, maar dat verergert de klachten alleen maar. Je merkt dit ook aan een afnemende conditie. Hier gaan we samen verandering in brengen door gerichte ontspannings- en rekoefeningen te doen, die jouw spieren weer versoepelen. Plus een dosis krachttraining, zodat je spieren niet te veel verzwakken.

Verder zijn wij jouw vraagbaak op het gebied van beweging: wat kun je zoal doen om toch die actieve leefstijl te behouden? Denk bijvoorbeeld aan aqua gym of fietsen, maar wie weet ligt er voor jouw lichaam meer in het verschiet.

Wat houdt een fibromyalgiescore in?

Nu je eenmaal weet dat je fibromyalgie hebt, ben je vast en zeker opgelucht. Niet omdat de ziekte nou zo prettig is maar omdat je na die vele onderzoeken eindelijk weet wat er aan de hand is. De onzekerheid is dus eindelijk voorbij! Niemand kan jouw klachten ontkennen: de pijn is echt, de vermoeidheid is zichtbaar, je voelt je duizelig en komt moeilijk in slaap. Maar hoe noem je zoiets?

Op papier is er eigenlijk niets aan te merken op je gezondheid. Het is dus pure pijnbeleving, iets dat behandelaars vaak meten aan de hand van een fibromyalgiescore. Deze score wordt gevormd door jouzelf, jij vult een aantal vragen in die antwoord geven op hoe jij jouw klacht ervaart. Deze score geeft ons vervolgens meer inzicht in de vorm van de behandeling.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top