headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Fysio Breda weet wel raad met gescheurde enkelbanden

S.O.S.! Volgens mij scheuren mijn enkelbanden…

Het was niet te vergelijken met welke pijn dan ook, je lag kermend op de grond en sindsdien kon je eigenlijk niet stoppen met schreeuwen en krijsen om hulp. Al snel was de Spoedeisende Hulp ter plaatse, maar het was een heel ingrijpend incident. Nu doet het weliswaar minder pijn, maar dat komt vooral omdat je je enkels rust geeft. Het herstel lukt je niet op eigen houtje, daarom schakel je de hulp van een professional in. Zodat dit hopelijk de laatste keer was dat je zoiets meemaakte!

Luister altijd naar de Spoedeisende Hulp

Bewegen kost je de grootste moeite dus een bezoekje aan de fysiotherapeut lukt je al helemaal niet. Maar we willen je toch graag helpen, omdat we nu heel voorzichtig al kunnen beginnen met het herstel. Als jij dat ook graag wil, bel ons gerust om een afspraak te maken! Een mailtje sturen mag natuurlijk ook.

De Spoedeisende Hulp heeft jou waarschijnlijk allerlei aanwijzingen gegeven over hoe je met je gescheurde enkelbanden om moet gaan. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen strikt opvolgt. Als de eerste schrik voorbij is, vergeet je dit soort dingen snel, maar probeer het toch te onthouden. Schrijf het desnoods op. Het versnelt namelijk je herstel en voorkomt herhaling.

Je kent het riedeltje vast, maar houd rust en breng veel ijs en compressie aan. Plus houd je voeten hoog. Top, dan zien we jou snel!

Het probleemgebied is rondom je enkel

Je hebt niet veel fantasie nodig om dat te begrijpen: een klacht als deze komt voort uit overbelasting, een verkeerde lichaamshouding of herhaaldelijk verkeerde bewegingen maken. Dat kan puur met je enkel te maken hebben, maar waarschijnlijk rijkt de oorzaak totaan je heup. Om dit vast te stellen, starten we met lichamelijk onderzoek waarbij je spieren getest worden en je houding geanalyseerd wordt.

Je wordt vanaf de eerste minuut geholpen en krijgt een individueel herstelschema naast een verbeterprogramma die jouw houding en beweging aanpakt. Aan het einde van de rit ken je jouw lichaam een stuk beter: wat kan het aan, wat voor jouw lichaam gevaarlijke bewegingen zijn en waar moet je op letten tijdens het bewegen.

Begeleiding van een professionele fysiotherapeut

De kern van het succes zit echt in de juiste begeleiding. Hoe sneller de begeleiding start, des te sneller je van de pijn verlost bent. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met de aanleg van een brace of tape. Voor je gevoel kun je nog helemaal niets, maar toch kunnen de eerste voorbereidingen voor het herstelproces al worden getroffen. Zo geven we een paar zachte oefeningen, gericht op spierversoepeling.

Deze oefeningen zijn net als het vervolg van het traject, volledig ingericht op jouw lichaam. Daarnaast gaan alle oefeningen uit van wetenschappelijke theorieën op het geboied van fysiotherapie. Elke stap verdient letterlijk en figuurlijk veel begeleiding en aandacht.

Stel jezelf er alvast op dat er wat tijd overheen gaat voor je weer de oude bent. Dat je soms minder gas kan geven dan je zou willen en dat het best wat frustraties op kan roepen. Wij begrijpen dat, en staan aan jouw zijde tot je weer volledig hersteld bent!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top