headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Behandeling bij osteoporose en fysiotherapie

Mijn botontkalking maakt me angstig, hoe moet ik ermee omgaan?

Wanneer wist je het? Veel mensen breken bijvoorbeeld hun arm, om vervolgens te ontdekken dat ze osteoporose hebben. Maar misschien verbaast het je niets, omdat je het al aan voelde komen vanwege een verdachte rugpijn of pijn in de botten. Het geeft je in elk geval het angstaanjagende en teleurstellende gevoel dat je lichaam je in de steek laat. Je bent toch geen porseleinen pop? Het valt niet mee om een actief leven te lijden en ondertussen niets te breken…

Word sterker, slimmer, beter

  • Een vergrote spierkracht beschermt jouw botten extra goed, waarmee je minder snel valt en dus de botten in goede conditie blijven
  • Ook verbeteren we je lichaamshouding en je bewegingsmanier. Vaak horen we dat mensen hun houding aan hun klachten aan gaat passen, dat is natuurlijk frustrerend om te doen. Hier gaan we, naast pijnbestrijding, ook aan werken! Meer evenwicht en balans, dus.
  • Daarnaast zullen wij elke vraag over jouw ziekte kunnen beantwoorden: hoe verloopt het, wat voor gevolgen heeft het en hoe behoud je een actieve levensstijl?
  • Ook maken we samen aanpassingen in jouw woonomgeving, zodat je ook daar minder last ondervindt van je osteoporose.

Kun je zelf ook dingen doen?

Veel dingen zijn jou bij het vaststellen van de ziekte vast al verteld. Je voorziet je lichaam van calcium, let op je voeding en slikt zo nodig voedingssupplementen zoals vitamine D. Ook ga je regelmatig naar buiten om zonlicht te vangen, ook al is het van een week winterzonnetje. Roken en drinken doe je ook een stuk minder.

Ook beweging speelt een belangrijke rol in het behoud van vitaliteit, structuur in je botten en zelfverzekerde, veilige bewegingen. Bewegen én belasten. We stellen er een gecombineerd programma voor op dat past bij de ontwikkeling van de botontkalking en bij wat jij wilt en kunt doen.

Bijna elke vorm van beweging is goed voor je, zolang je het regelmatig herhaalt. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, sporten of fietsen. Houd wel in je achterhoofd dat de ene sport meer effect heeft dan de ander: zwemmen is bijvoorbeeld een stuk minder effectief dan tennissen, traplopen of hardlopen.

Werk op een zorgvuldige manier aan herstel

We ontmoeten je graag snel! Hoe eerder hoe beter, we kunnen jou namelijk in elk stadium een stukje verder helpen. Niet alleen met bepaalde lastige bewegingen, maar ook met het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Je krijgt alle deskundige aandacht en begeleiding die je lichaam nodig heeft!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top