Fysio Breda behandelt jouw fibromyalgie


Elk wissewasje kost moeite en doet zeer. Kan dit nog goedkomen?

Als je alle klachten op moet noemen, ben je wel even bezig. Allereerst voel je je onwel, zijn je spieren stijf en stram en heb je barstende hoofdpijn. Ook je nachtrust is niet om over naar huis te schrijven. Duwen op sommige plekken doet erg zeer, omdat ze zo gevoelig zijn. Is dit eigenlijk wel fibromyalgie of speelt er meer? In elk geval wil je graag van de klachten af.

De pijn zit in je weefsel en spieren

De benaming is in elk geval correct, fibro betekent letterlijk weefsel, mio betekent spieren en algia betekent pijn. Wetenschappers zijn het nog niet eens over de oorzaak, maar gelukkig al wel over de oplossingen!

Blijf goed in beweging

Vanwege de pijn ben je vast en zeker minder actief, maar dat verergert de klachten alleen maar. Je merkt dit ook aan een afnemende conditie. Hier gaan we samen verandering in brengen door gerichte ontspannings- en rekoefeningen te doen, die jouw spieren weer versoepelen. Plus een dosis krachttraining, zodat je spieren niet te veel verzwakken.

Verder zijn wij jouw vraagbaak op het gebied van beweging: wat kun je zoal doen om toch die actieve leefstijl te behouden? Denk bijvoorbeeld aan aqua gym of fietsen, maar wie weet ligt er voor jouw lichaam meer in het verschiet.

Wat houdt een fibromyalgiescore in?

Nu je eenmaal weet dat je fibromyalgie hebt, ben je vast en zeker opgelucht. Niet omdat de ziekte nou zo prettig is maar omdat je na die vele onderzoeken eindelijk weet wat er aan de hand is. De onzekerheid is dus eindelijk voorbij! Niemand kan jouw klachten ontkennen: de pijn is echt, de vermoeidheid is zichtbaar, je voelt je duizelig en komt moeilijk in slaap. Maar hoe noem je zoiets?

Op papier is er eigenlijk niets aan te merken op je gezondheid. Het is dus pure pijnbeleving, iets dat behandelaars vaak meten aan de hand van een fibromyalgiescore. Deze score wordt gevormd door jouzelf, jij vult een aantal vragen in die antwoord geven op hoe jij jouw klacht ervaart. Deze score geeft ons vervolgens meer inzicht in de vorm van de behandeling.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!