headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Breda. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830614 WhatsApp

Fysiotherapeutische hulp bij Parkinson

Ik wil Parkinson niet laten winnen

Het is onvermijdelijk, die toekomst waarin je steeds minder kunt. Dat proces is al wel begonnen, maar gelukkig heb je nog wel volledige controle over alledaagse bewegingen. Elke dag hoop je dat je nog slaapt, maar deze nachtmerrie is realiteit: aankleden gaat lastiger, lopen is niet meer vanzelfsprekend, uiteindelijk is eten zelfs een opgave… Vanzelfsprekend wil je zolang mogelijk zelfstandig blijven, en fysiotherapie kan jou hierbij helpen.

Individueel programma

Parkinson heeft een ingewikkeld ziektebeeld met uiteenlopende symptomen, klachten en manieren van behandelen. Over het algemeen willen we in elk geval 1) jouw vitaliteit en uithoudingsvermogen verhogen en 2) terugkomen op alle vragen en klachten die je aanstipt. Dit ligt er natuurlijk aan hoe vergevorderd de ziekte is; enerzijds trainen we bepaalde spiergroepen, anderzijds werken we aan balans en evenwicht. We hebben oog voor detail en baseren ons schema daar dan ook op.

Parkinson: het begin

Je bent nog vol goede moed, omdat je nog van alles kunt. In deze fase zijn we vooral bezig met spierontwikkeling, ze moeten zo krachtig en soepel mogelijk blijven. Daarnaast wordt je evenwicht en kracht aangepakt. Dit intensieve beweegprogramma, is letterlijk een investering voor jouw toekomstige leven: je beweegt met meer zelfvertrouwen en verkleint aanzienlijk de kans op een blessure.

Gevorderde Parkinson

Bewegen gaat al een stuk moeizamer. Je kunt niet altijd even makkelijk je evenwicht bewaren en raakt sneller uitgeput. Met name bepaalde bewegingen, zoals omhoogkomen, rollen in bed of iets oprapen, zijn een heuse uitdaging. Deel deze bewegingen met ons, zodat we ervoor kunnen zorgen dat deze bewegingen jou wat makkelijker afgaan.

Samen met jou letten we nauwkeurig op veranderingen van je lichaam. Zodra je merkt dat je ook maar het kleinste beetje achteruit gaat, moet je dat bij ons aangeven. We kunnen het programma namelijk voortdurend aanpassen op jouw veranderende fysieke gesteldheid. Met deze werkwijze, blijven jouw bewegingen in elk geval verantwoord en kun jij zolang mogelijk actief blijven.

Vergevorderde Parkinson

Beweging is essentieel, met voorkeur vijf keer per week. Met een half uur zwemmen of een korte wandeling, ben je er eigenlijk al. En onthoud: drie keer tien minuutjes is even effectief als een half uur doorstappen!

Als je sportief bent aangelegd, geef je sport dan niet te snel op. Je kunt je aansluiten bij een groep met Parkinsonpatiënten, bijvoorbeeld in een zwemclubje. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top