headerimage

Ik wil mijn patiënten graag aandacht geven en als individu behandelen, en ik kijk verder dan alleen de blessure of de aandoening.

 

quote

Het begon met sporten

Ik ben erg sportief, ik voetbal graag, hou van hardlopen en snowboarden. Helaas heb ik door deze sporten ook enkele blessures opgelopen, waarvoor ik bij verschillende fysiotherapeuten onder behandeling kwam. En daar is mijn interesse voor dit vak ontstaan, een beetje dankzij mijn eigen blessures dus.

De diversiteit van het vak

Onder behandeling van een fysiotherapeut merkte ik hoeveel je als fysiotherapeut kunt betekenen voor iemand met een klacht. De diversiteit aan mensen en blessures leken me leuk en boeiend. Van de uitdaging om patiënten met blessures weer actief te krijgen tot het helpen van patiënten met chronische aandoeningen—en zelfs daarin nog, zij het soms kleine, verbetering krijgen. Ook het contact met patiënten en de uitdagingen in het vak trokken me aan.
Dat zijn de redenen waarom ik koos voor fysiotherapie.

De juiste keuze

Ik studeerde fysiotherapie op Avans Hogeschool in Breda. Tijdens de studie merkte ik al snel dat ik het juiste beroep gekozen had. Inhoudelijk: de theorie, de huidige ontwikkelingen en de complete en grondige basiskennis die je van beweging en anatomie krijgt. Maar ook de praktijkvakken: het geleerde toepassen, er van leren, beter worden. Ja, fysiotherapie is echt op mijn lijf geschreven.

Een eigen werkstijl

Door mijn eigen ervaringen met fysiotherapeuten wist ik na mijn studie heel goed wat ik wel en niet belangrijk vond. Ik wilde graag de tijd en de ruimte hebben om mijn patiënten serieus te nemen; door ze aandacht te geven, als individu te behandelen en verder te kijken dan alleen ‘de blessure’ of ‘de aandoening’. Door actief te luisteren, door te vragen, kritisch te blijven op mijn eigen werk en bedachtzaam om te gaan met het behandeltraject.

Interessant genoeg om door te leren

Inmiddels werk ik alweer enige tijd als fysiotherapeut. Omdat ik het vak zo interessant vind, en mijn patiënten graag de beste begeleiding geef die ik kan geven, ben ik aan een vervolgopleiding begonnen. Ik studeer de komende jaren Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit van Brussel; met een Master of Science in de Manuele therapie en Sportfysiotherapie. Ik verwacht beide masteropleidingen in 2019 af te ronden waarna ik die kennis direct weer kan toepassen in mijn werk.

Het is mooi als je iemand kunt helpen

Het geeft me grote voldoening als patiënten zeer tevreden zijn over de behandelingen of als ze van hun klachten afkomen door de behandeling. Ik help graag mensen, of het nu acute of chronische klachten zijn, of ze nu jong of oud zijn, sportief of niet sportief. Dat ik mensen—elke dag—kan helpen, geeft me een prachtig beroep.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top